Treceți la conținutul principal

Dacă vrei să obții cel mai gustos pilaf, secretul constă în a nu mai fierbe orezul în apă.

 

Dacă îți dorești să prepari cel mai gustos pilaf, aplică aceste trucuri simple.

Ingrediente:

  • 1 pui frumos, maruntaiele de pui (fără ficat)
  • 1 ceapă mare și tare
  • 1-2 ardei
  • 1 pahar de ulei
  • sare, piper, boia
  • 1 morcov măricel
  • 1 ceașcă mare cu orez
  • 2 roșii foarte tari, dar coapte

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt, iar orezul se spală în două-trei ape. Morcovul se rade și ardeii și roșiile se taie cubulețe cât mai mici. Carnea se taie în porții mici.

Se pune uleiul la încins într-un vas potrivit pentru cuptor, apoi se adaugă ceapa și se lasă să se înmoaie. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă carnea și se lasă să se rumenească ușor.

Se adaugă orezul peste carne și ceapă și se lasă să sfârâie și să ia gust de prăjeală. După câteva minute, se adaugă apa sau supa de găină până se acoperă tot, apoi se pun și ardeii, morcovii, roșiile, sare, piper (boabe), boia și se dă la cuptor, la foc linistit.

Dacă apa a scăzut, se mai adaugă. În jumătatea până la trei sferturi de oră, pilaf-ul este gata, cu o frumoasă crustă aurie deasupra.

Se servește fierbinte, cu muraturi sau salate otetite.

Taina: Pentru un gust și mai bun, poți înlocui apa cu supă de găină și uleiul cu untură de găină sau de gâscă. Astfel, pilaf-ul tău va fi un deliciu pentru toți cei care îl vor gusta.

Comentarii